Med et bagestål kan du lave lækkert bagværk i din ovn, og det er især velegnet til at bage lækre pizzaer med sprød bund. Der findes mange forskellige bagestål, og de seneste år er de blevet utroligt populære. Hvis du er i tvivl om, hvilket bagestål du skal vælge, så er denne købsguide til dig.

Vi har samlet en oversigt over de bedste bagestål, du kan købe lige nu. Der er noget i ethvert prisniveau, og du behøver ikke nødvendigvis at vælte budgettet. Du kan læse fordele og ulemper under hvert enkelt bagestål, vi skriver om. Samtidig kan du sammenligne priser fra forskellige forhandlere, så du ikke betaler mere end højest nødvendigt.

Vi anbefaler disse  3 produkter


Bagestål fra Bagestaalet.dk

#1 Det originale bagestål

Det originale bagestål fra Bagestålet.dk. Fås i 3 forskellige størrelser og er fremstillet i Danmark af svensk kvalitetsstål. Der medfølger en praktisk pizzaspatel.

Kan købes her
Gastro de Luxe Bagestål

#2 Gastro de Luxe bagestål

Fantastisk bagestål med tilhørende pizzaplade, så du nemt kan få pizzaerne ind og ud af ovnen. Forbehandlet og klar til brug med det samme.

Kan købes her
Anskarsrum bagestål

#3 Ankarsrum bagestål

Her får du et praktisk bagestål med pizzaspatel. Bagestålet fås i forskellige størrelser og er fremstillet af i Sverige af svensk kvalitetsstål.

Kan købes her

#1 Det originale bagestål

Det originale bagestål fra Bagestaalet.dk

Kan købes hos Bagestaalet.dk

Features:

  • Bedste bagestål i test
  • Egner sig perfekt til pizzaer
  • Fornuftigt prisniveau
  • Pizzaplade medfølger
  • Vælg mellem flere størrelser
Bagestål fra Bagestaalet.dk

Det bedste bagestål i test

Når det kommer til bagestål, kommer man ikke udenom Bagestålet.dk. Dette er det originale bagestål, og det der satte skub i hele “bageståls-revolutionen” – og det er da også af flere omgange blevet kåret som det bedste bagestål i test. Det forstår vi godt, for det er et fremragende bagestål til en fornuftig pris.

Med dette bagestål kan du bage ægte, italienske pizzaer med sprød bund og luftig skorpe igen og igen. Det er solidt og holdbart, og du kan enten vælge at købe en samlet pakke, som indeholder både kombispade, dejskærer og bagestål. Du kan også vælge udelukkende at købe bagestålet, hvis du allerede har de øvrige redskaber.

Strukturen i din pizza bliver helt perfekt, når du bager på det originale bagestål fra Bagestålet.dk. Det er velegnet til både pizzaer, brød, baguettes og stort set alt andet bagværk. Vær opmærksom på, at bagestålet skal behandles med olie inden brug. Det klarer du dog nemt, og der medfølger en brugervenlig manual, som også indeholder lækre pizzaopskrifter.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

  • Det originale bagestål fra Bagestaalet.dk
  • Sikrer sprøde og lækre pizzaer
  • Utroligt høj kvalitet
  • Sprøde pizzaer på rekordtid
  • Lang levetid
  • Passer til almindelig ovn

Grunde til at lade være:

  • Kræver vedligeholdelse
  • Skal overfladebehandles med olie inden brug

Sammenlign priser fra 1 forhandler

Bagestål fra Bagestaalet.dk
Bagestålet logo

Fra kr. 499

#2 Gastro de Luxe bagestål

God startpakke med både bagestål og pizzaplade.

Kan købes hos Coop Shopping

Features:

  • 18x mere effektivt end en bagesten
  • Velegnet til pizzabagning
  • Forbehandlet og klar til brug
  • Inklusiv pizzaplade
  • Tåler ikke maskinvask
Gastro de Luxe Bagestål

Bag sprøde pizzaer med dette effektive bagestål

Dette bagestål fra Gastro de Luxe er til dig, der er ægte pizzanørd, men som alligevel ikke vil investere i en pizzaovn til køkkenet, når du skal bage pizzaer. Måske har du en udendørspizzaovn, men ønsker også at kunne bage sprøde pizzaer i ovnen, når det ikke er vejr til at være udenfor. Uanset, hvad der ligger til grund for, at du har besluttet dig for at investere i et bagestål, går du dog ikke galt, når du vælger dette.

Her får du et effektivt bagestål, som egner sig perfekt til pizzaer. Du opnår helt op til 18 gange mere varme, end hvis du anvender en almindelig bagesten. Der medfølger desuden en smart pizzaplade til at få pizzaerne ind og ud af ovnen. Dette bagestål er forbehandlet, sandblæst og bejdset i europæisk stål, så du kan tage det i brug med det samme.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

  • Pakke med både bagestål og pizzaplade
  • Forbehandlet og klar til brug
  • 18 gange mere effektiv en pizzasten
  • Perfekt til sprøde og luftige pizzaer

Grunde til at lade være:

  • Du kan få billigere bagestål
  • Dumt valg, hvis du allerede har pizzaplade

#3 Ankarsrum bagestål

Bag sprøde pizzaer med dette bagestål inkl. pizzaplade.

Kan købes hos Kitchenone.dk

Features:

  • Kan holde i op til 30 år
  • Bag sprøde pizzaer på blot 2 minutter
  • Udført i svensk kvalitetsstål
  • Kan tåle store temperaturudsving
Anskarsrum bagestål

Bagestål af høj kvalitet fra Ankarsrum

Leder du efter et bagestål af høj kvalitet, så bør du overveje dette bagestål fra Ankarsrum. Det er perfekt til at bage en god og sprød pizzaer med en luftig skorpe. Det kan også bruges til naanbrød og andet bagværk. Det kan tåle store temperaturudsving, og du skal ikke være nervøs for, at det flækker, hvorfor det er et godt alternativ til en pizzasten.

Bagestålet er laserskåret fra en solid stålplade, og det er derfor stort set umuligt at ødelægge den. Ifølge producenten kan det holde i minimum 30 år, og garantien gælder i lige så lang tid. Du bør være opmærksom på, at holde bagetålet tørt og rent, så det ikke ruster. Kan også bruges som f.eks. stegeplade på grillen.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

  • Kan holde i op til 30 år
  • Bag sprøde pizzaer på blot 2 minutter
  • Udført i svensk kvalitetsstål
  • Kan tåle store temperaturudsving
  • Pizzaspatel medfølger

Grunde til at lade være:

  • Du kan få billigere bagestål
  • Forholdsvist tungt

#4 Gourtmetstål bagestål

Bedste runde bagestål til sprøde pizzaer.

Kan købes hos Kitchenone.dk

Features:

  • Gourmetståls unikke opfindelse
  • Som at bage i en pizzaovn
  • 20 års funktionsgaranti
  • Tykkelse på 6 millimeter
Bagestål fra Gourmetstål

Bag perfekte pizzaer med dette runde bagestål

Gourmetstål har med dette unikke bagestål skabt en decideret revolution indenfor pizzabagning. Den runde form er inspireret af de klassiske pizzasten, men her får du meget mere for pengene. Det robuste stål gør, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt pizzastenen knækker. Af samme årsag er der hele 20 års garanti på dette bagestål fra Gourmetstål.

Bagestålet fås i to udgaver på hhv. 30 og 39 centimeter i diameter. Du bør derfor være opmærksom på, hvor stor din ovn er, før du vælger størrelse. Alt i alt et utroligt godt bagestål til dig, der skal bage sprøde pizzaer i ovnen. Den runde form gør desuden, at det passer perfekt til pizzaer.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

  • God form til pizzaer
  • Som at bage i en pizzaovn
  • 20 års funktionsgaranti
  • Tykkelse på 6 millimeter
  • Fornuftigt prisniveau

Grunde til at lade være:

  • Forholdsvist tungt
  • Kræver løbende vedligeholdelse

#5 Nordwik bagestål med håndtag

Rundt bagestål med håndtag til både grill og komfur.

Kan købes hos Kitchenone.dk

Features:

  • Bag pizza som på et pizzeria
  • Udstyret med håndtag for en nem håndtering
  • Passer til de fleste runde grille
  • Fremstillet i Sverige af stål fra Kiruna
  • Kan gå i arv fra generation til generation

Bagestål i svensk stål til pizza, bagværk og grill

Dette bagestål er fra svenske Nordwik – og det er værd at overveje, hvis du leder efter et bagestål, som ikke bare egner sig til brug i almindelig ovn. Bagestålet egner sig nemlig også til grillen, så du kan tilberede sprøde pizzaer og andet bagværk under åben himmel. Den kan modstå høje temperatursvingninger, så der er ingen fare for, at den revner.

Bagestålet har en diameter på 33 centimeter, og det er udstyret med to håndtag, så du nemt kan håndtere det, selvom det er rygende varmt. Du skal dog bruge varmeresistente grillhandsker eller grydelapper, når du håndterer det. Pladen måler 42 centimeter fra håndtag til håndtag, og det passer til de fleste kuglegrille og ovne.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

  • Praktiske håndtag
  • Fremstillet af svensk stål
  • Fås i flere størrelser
  • Kan holde hele livet
  • Egner sig til både grill og ovn

Grunde til at lade være:

  • Kræver løbende vedligeholdelse
  • Håndtag skal betjenes med grillhandsker

Hvorfor vælge et bagestål?

Du har formentlig stiftet bekendtskab med pizzastenen eller bagestenen, som den også kaldes. De har gennem mange år været populære, men de har aldrig været rigtigt gode. De har den store ulempe, at de ikke tåler temperatursvingninger, og derfor er det mere reglen end undtagelsen, at de knækker.

Det er her, bagestålet kommer ind i billedet. Det har alle de samme gode egenskaber som pizzastenen, men det er langt mere robust. Bagestålet er desuden bedre end en almindelig bageplade, da det kan blive varmere end en almindelig bageplade, og dermed opnår du langt bedre resultater, når du bager pizza på det.

Er dette en bageståls test?

Denne købsguide ikke er en bageståls test. Det er derimod et udvalg af de bagestål, som vi vurderer er bedst på baggrund af deres specifikke funktioner, design og form. Det betyder dog ikke, at vi blot har grebet dem ud af den blå luft. Vi har undersøgt, hvordan de har klaret sig i bageståls tests, samt finkæmmet nettet for tilbagemeldinger fra tidligere kunder.

Det har givet også et godt udgangspunkt til at anbefale de bedste bagestål til almindelig ovn. Deres individuelle fordele og ulemper har vi listet ud for det enkelte produkt, så du får lettere ved at finde frem til det bagestål, som passer bedst til dig og dit individuelle behov. Du kan desuden finde de laveste priser på det specifikke bagestål under hver anbefaling.

Hvorfor købe et bagestål?

Der er mange gode grunde til, at et bagestål bør være en fast bestanddel af dit køkken. I hvert fald hvis du ofte bager pizza eller andet bagværk og ønsker det absolut bedste resultat, selvom du bager i en almindelig ovn. Bagestålet sikrer, at dine pizzaer får en sprød skorpe, samt at dejen hæver hurtigere og bagetiden formindskes.

Du kan også anvende bagestålet til at bage tærter, kager, brød og en masse andet bagværk. Det er i princippet udelukkende fantasien, som sætter grænser, når det kommer til, hvad dit bagestål kan bruges til. Det er dog en god idé at vælge et bagestål, som har klaret sig godt i bagestål test, så du er sikker på, at du får det bedste af det bedste.

Hvad er forskellen på et bagestål, pizzastål og bagesten?

Et bagestål er det samme som et pizzastål, da begge er fremstillet af stål. Bagestålet er særdeles velegnet til at bage pizza i en almindelig ovn, men det kan også bruges til andre former for bagværk. En bagesten, eller pizzasten som den også kaldes, er derimod fremstillet af enten kalksten eller granit, men formålet er det samme.

Bagesten og bagestål anvendes på samme måde, da de opvarmes i ovnen for at øge temperaturen ved bagning. Begge former for bageplader kan opnå en høj og jævn temperatur, så dit bagværk får en lækker og sprød skorpe, du ellers ikke kan opnå i en almindelig ovn.

Forskellen på et bagestål og en bagesten stopper dog ikke ved materialet. Bagestålet er langt mere effektivt, når det kommer til at holde på varmen og lede den videre. Et bagestål reducerer derfor bagetiden, og det er derfor den bageplade, som er mest anbefalelsesværdig, når det kommer til pizzabagning.

Samtidig kan bagestålet tåle store temperaturudsving, hvilket pizzastenen ikke kan. Den risikerer at knække, hvis du tager den ud af ovnen, før den er nedkølet – eller hvis du sætter den ind i en forvarmet ovn. Det gør bagestålet ikke. Til gengæld kræver bagestålet mere vedligeholdelse end bagestenen, hvis den ikke skal risikere at ruste.

Hvordan fungerer et bagestål?

Bagestålet fungerer ved, at du placerer pladen i ovnen, før du tænder den. I takt med, at temperaturen stiger i ovnen, vil bagestålet blive opvarmet. Stål er et materiale, som er utroligt godt til at absorbere og lede varme, hvilket er fordelagtigt, når du bager pizza. Når du placerer pizzaen på bagestålet, vil varmen overføres til pizzadejen, så du opnår et langt mere sprødt og crispy resultat, end hvis du anvender en almindelig bageplade.

Det er påvist, at bagestål holder op til 18 gange bedre på varmen end en almindelig pizzasten. De bageplader, som følger med i din ovn, er langt tyndere end bagestålet, og samtidig er de typisk ikke produceret af stål, hvorfor du ikke får de samme egenskaber, som bagestålet. Derfor egner de sig heller ikke lige så godt til pizzabagning.

Hvordan bruger jeg et bagestål?

Når du skal bruge dit bagestål, skal du starte med at varme det op, inden du begynder at bage pizzaer. Du kan altså ikke bare lægge det ind i en forvarmet ovn. I stedet skal du lægge det ind i ovnen på en bageplade, før du tænder ovnen. På den måde bliver det opvarmet gradvist, indtil det når den rette temperatur.

Afhængigt af din ovns ydeevne, kan du forvente, at bagestålet er opvarmet efter 30-40 minutter. Hvis bagestålet skal have en temperatur på 200 grader, skal du sætte din ovn til 200 grader. Til pizzaer anbefales det dog, at du skruer bagestålet op på det maksimale, som ovnen kan trække, da en ægte pizzaovn bliver over 400 grader. Det skal du dog ikke forvente, at din almindelige ovn kan.

Når du placerer pizzaen på bagestålet, er det en god idé at bruge en pizzaspade, en pizzaspatel eller en pizzaplade. Bagestålet bliver utroligt varmt, så du skal samtidig passe på, at du ikke brænder fingrene, når du skal have din pizza i ovnen. Det kan være en god idé at bruge grillhandsker eller grydelapper, så du beskytter hænderne.

Vær opmærksom på, at bagetiden på pizzaen bliver reduceret markant, når du anvender et bagestål. Du bør derfor holde øje med din pizza løbende, så du lærer bagestålet og bagetiden at kende. Det er også sjovt at følge med i, da pizzaskorpen bobler op grundet den øgede temperatur i pizzaovnen.

Når pizzadejen og bagestålet kommer i kontakt med hinanden, går varmen direkte op i pizzadejen, så den sprøde skorpe og bund begynder at tage form med det samme. Sørg for at placere pizzaen på midten af bagepladen, så den ikke bliver mere brændt i den ene side. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen undervejs, hvis du vil have det bedste resultat.

Ovnen mister hurtigt temperatur, når du åbner den, og det er vigtigt, at den får alt, hvad den kan trække, hvis du vil have det absolut bedste resultat ud af dit nye bagestål. Vær tålmodighed og giv pizzaen den tid, den skal have, uden at åbne ovnen – men sørg for, at den ikke får for meget. Det kan godt kræve et par forsøg, før du rammer rigtigt.

Sådan får du mest ud af dit bagestål

Et bagestål er et must-have, hvis du vil bage sprøde pizzaer i en almindelig ovn. Den er nem at anvende, og den har mange anvendelsesmuligheder. Den er særdeles velegnet til pizza, men den kan også bruges til andre former for bagværk – f.eks. baguettes, brød, naan, kager og italiensk foccacia.

Som nævnt, er bagestålet utroligt nemt at anvende. Alligevel er der en række tips, som er gode at kende, når du bager pizza på dit bagestål. Herunder følger 5 af slagsen, som med garanti vil tage dine pizza-skills til det næste level, når du skal prøve kræfter med dit bagestål.

5 tips til lækre pizzaer på et bagestål:

  • Varm bagestålet op i 30-50 minutter inden brug.
  • Placér bagestålet øverst i ovnen, når det varmes op.
  • Sørg for at overfladebehandle bagestålet med olie.
  • Lad bagestålet køle af i ovnen i stedet for at tage det ud.
  • Lad være at åbne ovnen under pizzabagningen.

Sådan vælger du det bedste bagestål til dit behov

Der findes mange forskellige bagestål, og i ovenstående købsguide har vi samlet nogle af de bedste modeller på markedet. Som nævnt, er dette ikke en bagestål test, men derimod en købsguide som er udarbejdet på baggrund af vores egne erfaringer. Vi har derfor ikke selv testet alle bagestålene, men udelukkende enkelte modeller.

Selvom det ikke er en bagestål test, er alle informationer, som du finder her på siden, alligevel retvisende. Vi har foretaget grundig research under tilblivelsen af denne købsguide. Det antal stjerner, som de enkelte bagestål er blevet tildelt, stammer fra bageståls tests fra tredjepartstjenester samt anmeldelser fra Google, Amazon og lignende.

Før du investerer i et bagestål, er der et par faktorer, som du bør have med i dine overvejelser. Det er altid en god idé at vælge en model, som har klaret sig godt i bagestål test, men herudover er der en række andre faktorer, som har indflydelse på, hvilket der er det bedste bagestål.

Hvor stort skal bagestålet være?

Et bagestål kommer i mange forskellige størrelser og tykkelser. Du bør derfor måle din ovn, inden du bestiller et bagestål, da det ikke er sikkert, det passer i din ovn, hvis det er for stort. Samtidig skal du være sikker på, at det passer til de pizzaer, du vil lave. Hvis du vil have helt sprøde pizzaer, så bør du vælge en bagestål med en god tykkelse.

Jo tykkere bagestålet er, desto mere varme kan det absorbere – og dermed også afgive til din pizza. Du får derfor mere ud af bagestålet, hvis du vælger en tykkere model. Til gengæld vejer det naturligvis mere, hvorfor det også er mere besværligt at slæbe rundt på. Det kan derfor være en idé at lade det blive i ovnen, når det ikke er i brug.

Hvad må bagestålet koste?

Det er helt op til dig selv, hvor meget du vil ofre på et bagestål. Det fås i mange prisklasser, men de koster typisk fra omkring 400 kr. og op. Du bør dog overveje, hvor meget du vil give for dit bagestål, før du beslutter dig for at købe et. Der er dog ikke altid nogen garanti for, at pris og kvalitet hænger sammen, så du kan godt være heldig at finde et effektivt bagestål, som ikke koster kassen.

I denne købsguide har vi listet de bedste bagestål – f.eks. de modeller, der har klaret sig bedst i bagestål tests – samt hvor du kan købe dem. Ud for den enkelte forhandler kan du se, hvad bagestålet koster. Det giver dig mulighed for at se, hvor du kan købe det specifikke bagestål til den laveste pris, så du ikke vælter budgettet.

Hvordan vedligeholder jeg bagestålet?

Rengøring af bagestål er som sådan ikke nogen faktor, du bør være særligt opmærksom på, før du investerer i et. Dog findes der modeller, som enten kommer i en rå udgave, som ikke er overfladebehandlet, og modeller, som kommer forbehandlede. Det kan derfor være en god idé at overveje, om du selv ønsker at behandle det inden brug.

Typisk overfladebehandler du et bagestål med olie. Du påfører et tyndt lag olie på bagestålet, hvorefter du sætter det i ovnen, så olien brændes af. Dette skal du hhv. 4-5 gange på hver side, men du kan sagtens bruge bagestålet, samtidig med at du forbehandler det. Det er derfor heller ikke så besværligt, som det måske lyder.

Hvordan rengør jeg bagestålet?

Det er vigtigt, at du sørger for at rengøre bagestålet, når det har været i brug. Det er sjældent, at der anvendes bagepapir mellem bagestålet og pizzabunden, hvilket betyder, at det godt kan blive beskidt. Du bør sørge for at tørre bagestålet over med en fugtig klud, når det har været i brug.

Hvis der stadig er skidt på bagestålet, kan du bruge en svamp eller en dejskraber. Når det er rent, skal du sørge for at tørre det over med et tørt viskestykke. Hvis du opbevarer det fugtigt, så risikerer du, at det begynder at ruste – og så skal du ud og investere i et nyt bagestål, hvis du vil blive ved med at kunne bage sprøde og lækre pizzaer.

Anvender du en svamp til at rengøre bagestålet, er det essentielt, at du ikke skrubber for hårdt. Gør du det, risikerer du at ødelægge belægningen. Hvis bagestålet er meget beskidt, kan du også anvende almindelig sæbe til at rense det. Du bør dog ikke bruge sulfo-holdige vaskemidler, da de kan forårsage rust.

Vær opmærksom på, at de færreste bagestål kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Det forårsager rust, og det er samtidig utroligt nemt at rengøre dit bagestål uden opvaskemaskine, hvis du blot følger ovenstående forholdsregler. Rengør, vedligeholder og behandler du dit bagestål ordentligt, kan det gå i arv fra generation til generation.