Et pizzastål er så godt som uundværligt, når du skal lave lækre hjemmelavede pizzaer, med en sprød bund og en luftig skorpe. Det smarte pizzastål optager varmen langt bedre end en normal bageplade – og i modsætning til den klassiske pizzasten, skal du ikke længere bekymre dig om hvorvidt pizzastålet flækker, under de høje temperaturer.

Et pizzastål kan desuden bruges til mere end bare pizzaer. Prøv kræfter af med at bage sprøde og luftige baguettes, flutes, eller lækre naanbrød. Du kan endda bruge pizzapladen til at tilberede saftige steaks eller burgere – mulighederne er altså mange med et pizzastål, og det er kun fantasien som sætter grænser.

Vi anbefaler  disse 3 pizzastål


Her er det bedste pizzastål i denne test.

#1 Det originale pizzastål

Den bedste pizzastål over-all: Dette pizzastål fra Bagestaalet.dk er det bedste, vi har prøvet. Det fås til en overkommelig pris, og du får en kombispade med i købet. Et utroligt godt køb!

Kan købes her
Det bedste pizzastål til prisen

#2 Gastro de Luxe pizzastål

Det bedste pizzastål til prisen: Gastro de Luxes pizzastål er op til 18 gange så effektivt som en bagesten – og det giver dig lækre, sprøde og autentiske pizzaer på rekordtid. Fornuftigt valg til prisen.

Kan købes her
Rundt pizzastål.

#3 Gourmetstål pizzastål

Det bedste runde pizzastål: Her får du et rundt pizzastål, som passer perfekt til pizzaer. De minder om de klassiske pizzasten, men kan tåle højere temperaturer – og du kan vælge mellem to forskellige størrelser.

Kan købes her

#1 Det originale pizzastål

Det bedste pizzastål i test.

Tjek seneste pris her

Features:

  • Højkonduktivt kvalitetsstål fra svenske SSAB
  • Dansk kvalitetsprodukt - 10 års brudgaranti
  • Fødevaregodkendt
  • Solgt til mere end 40 lande
Her er det bedste pizzastål i denne test.
Tjek seneste pris

Med det originale pizzastål fra Bagestålet.dk, kan du bage lækre, autentiske pizzaer, ligesom du kender dem fra Italien – bare i din egen almindelige ovn. Et pizzastål optager varmen langt bedre og hurtigere end en pizzasten, og du kan derfor opnå en langt sprødere bund, samt en luftigere skorpe, end den du er vant til.

Pizzastålet kommer i et utroligt solidt og holdbart materiale, som du vil få glæde af i mange år fremadrettet. Ønsker du at bruge pizzastålet til andet end at bage pizzaer, kan du prøve kræfter af med at bage lækre, sprøde baguettes, flutes, naanbrød eller andet lækkert bagværk. Inden du tager pizzastålet i brug, bør du huske at behandle det med olie.

Pizzastålet fra Bagestålet.dk er flere gange blevet kåret som det bedste pizzastål i test, og det er også en af grundene til, at den ligger øverst her hos Pizzalicious. Du kan enten vælge at købe pizzastålet som en samlet pakke, bestående af et pizzastål, kombispade og en dejskærer, eller du kan vælge blot at købe pizzastålet, hvis du allerede har de resterende redskaber.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

  • Bedste pizzastål i test
  • Fornuftigt prisleje
  • Fås i flere størrelser
  • Kombispade medfølger

Grunde til at lade være:

  • Overfladen skal behandles med olie
  • Tåler ikke maskinvask
  • Kræver løbende vedligehodelse
Tjek seneste pris

#2 Gastro de Luxe pizzastål

Bag lækre, autentiske pizzaer med Gastro de Luxes pizzastål.

Tjek pris hos her

Features:

  • Op til 18 gange mere effektivt end pizzasten
  • Stålet er bejdset, laserskåret og sandblæst
  • Pizzastålet er klar til brug ved levering
  • Skal vaskes op i hånden
Det bedste pizzastål til prisen
Tjek seneste pris

Bedste pizzastål til prisen: Med dette pizzastål fra Gastro de Luxe, kan du opnå de sprødeste resultater, når du laver lækre, hjemmelavede pizzaer. Pizzastålet er perfekt til dig der godt kan lide at nørde med pizzaerne, da du stort set kan opnå de samme resultater, som hvis du brugte en ægte, italiensk stenovn, til at bage pizzaen i.

Pizzastålet er op til 18 gange mere effektivt end en pizzasten, da du kan opnå langt højere temperaturer, på kortere tid. Sammen med pizzastålet fra Gastro de Luxe, medfølger der en pizzaplade, så du nemt og sikkert kan få pizzaen både ind og ud af den varme ovn – helt uden at brænde fingrene.

Pizzastålet fra Gastro de Luxe er først bejdset og laserskåret, hvorefter det er blevet sandblæst og varmebehandlet ved 430°C, i hele fire timer. På den måde fjerner man alle de urenheder der måtte være tilbage i pizzastålet, så det er klar til at bage lækre, sprøde og autentiske pizzaer.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

  • Kombispade medfølger
  • Pizzastålet er overfladebehandlet og klar til brug
  • 18x mere effektiv end en pizzasten
  • Perfekt til lækre pizzaer

Grunde til at lade være:

  • Du kan finde billigere pizzastål
  • Tåler ikke maskinvask
Tjek seneste pris

#3 Gourmetstål Pizzastål

Det bedste runde pizzastål til sprøde pizzaer

Tjek seneste pris her

Features:

  • Gourmetståls unikke opfindelse
  • Som at bage i en pizzaovn
  • Fås i to forskellige størrelser
  • Rundt pizzastål
Rundt pizzastål.
Tjek seneste pris

Bedste runde pizzastål: Med et pizzastål fra Gourmetstål kan du bage lækre, sprøde, hjemmelavede pizzaer, direkte fra din egen ovn. Pizzastålet er rundt, hvilket gør det yderst velegnet til at bage de runde, klassiske pizzaer, som du kender dem fra Italien. Du kan få pizzastålet i to forskellige størrelser, på henholdsvis 30 og 39 centimeter i diameter.

I modsætning til en pizzasten, skal du med det smarte pizzastål, ikke bekymre dig om hvorvidt stålet flækker under bagning, og af samme grund yder Gourmetstål hele 20 års funktionsgaranti, på deres runde pizzastål. Du kan derfor være sikker på at kunne nyde glæde af pizzastålet i mange år fremadrettet, såfremt du passer ordentligt på det.

Pizzastålet fra Goumetstål er perfekt til dig, som ønsker at bage klassiske, runde og autentiske pizzaer. Med et pizzastål kan du opnå de samme temperaturer, som i en ægte stenovn. Glæd dig til at bage varme, lækre pizzaer, som kan være klar på bare to minutter, med det smarte pizzastål fra Gourmetstål.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

  • Rundt design – perfekt til pizzaer
  • 20 års funktionsgaranti
  • Fås i to størrelser
  • 6 millimeters tykkelse

Grunde til at lade være:

  • Forholdsvist tungt
  • Kræver vedligeholdelse
Tjek seneste pris

#4 Ankarsrum Pizzastål

Bag lækre pizzaer med et pizzastål i svensk kvalitetsstål.

Tjek seneste pris her

Features:

  • Lav en sprød og god pizza
  • Kan tåle store temperaturudsving
  • Udført i svensk kvalitets stål
  • Inkl. pizzaspade
Pizzastål
Tjek seneste pris

Ønsker du at bage lækre, hjemmelavede pizzaer med en sprød bund og en luftig skorpe, så bør du tage et kig på pizzastålet fra Ankarsrum. Pizzastålet virker langt mere effektivt end den klassiske pizzasten, og det er derfor perfekt til at bage lækre, autentiske pizzaer hjemmefra, uden at skulle til at investere i en dyr pizzaovn.

Der medfølger en pizzaspatel sammen med pizzastålet fra Ankarsrum, så du altid kan få dine pizzaer ind og ud af ovnen, uden at ødelægge pizzaen – eller brænde fingrene. Det utroligt holdbare pizzastål kan holde i helt op til 30 år, såfremt du passer ordentligt på det. Du bør altid holde pizzastålet tørt og rent, så der ikke danner sig rust i overfladen.

Pizzastålet fra Ankarsrum kan tåle utroligt store temperaturudsving, hvilket betyder at du ikke skal bekymre dig om hvorvidt pizzastålet skulle gå i stykker – eller flække som en pizzasten, under de høje temperaturer. Det anbefales dog at lade pizzastålet køle af i mindst en time, inden du tager det ud af ovnen, da det bliver utroligt varmt.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

  • Tåler store temperaturudsving
  • 30 års funktionsgaranti
  • Lavet i svensk stål
  • Pizzaspatel medfølger

Grunde til at lade være:

  • Du kan få billigere pizzastål
  • Tåler ikke maskinvask
Tjek seneste pris

#5 Nordwik Pizzastål

Massivt pizzastål fra Nordwik

Tjek seneste pris her

Features:

  • Massivt stål med en tykkelse på 1 cm
  • Til bagning af 5-10 pizzaer eller brød i rækkefølge
  • Vægt på 9,4 kg
  • Fremstillet i Sverige af stål fra Kiruna
Tjek seneste pris

Bedste high-end pizzastål: Ønsker du at prøve kræfter af med at bage lækre, hjemmelavede pizzaer, som var de hevet direkte ud af en stenovn, så kan et massivt pizzastål fra Nordwik klart anbefales. Her får du virkelig meget kvalitet for pengene, og pizzastålet kan bruges til alt fra pizzaer og baguettes, til steaks og burgere.

Pizzastålet fra Nordwik er lavet af malm, som er udvundet fra en mine i Kiruna, Sverige. Det massive pizzastål kan holde i mange år fremadrettet, såfremt du husker at passe ordentligt på det. Det er vigtigt at du sørger for at holde pizzastålet tørt og rent efter brug, så det ikke bliver udsat for rust i overfladen.

Med et pizzastål fra Nordwik kan du bage lækre, sprøde og luftige pizzaer, med en lækker gylden bund, direkte fra din almindelige ovn – uden at gå ned på kvaliteten. Desuden yder Nordwik hele 30 års garanti på pizzastålet, så du er sikker på at få et produkt, der holder gennem generationer.

Fordele og ulemper

Grunde til at købe den:

  • 30 års garanti
  • Kan benyttes på grillen
  • Massivt svensk stål
  • Kan holde i generationer

Grunde til at lade være:

  • Kræver vedligeholdelse
  • Tåler ikke maskinvask
Tjek seneste pris

Se de bedste pizzastål herover

Med det smarte pizzastål kan du endelig bage lækre og sprøde pizzaer hjemmefra, uden at skulle gå ned på kvaliteten. De fleste kender til problemet med at bage pizzaer i en almindelig ovn, da du ikke kan opnå den høje temperatur, som der skal til for at opnå det ønskede resultat. Ofte bliver pizzaen kedelig, og man må undvære den lækre, sprøde bund og den luftige skorpe – og det er her pizzastålet kommer til undsætning!

Pizzastålet er nemlig perfekt til at bage hjemmelavede pizzaer på, og det massive pizzastål kan hurtigt forvandle din almindelige ovn, til en vaskeægte pizzaovn. Stålet absorberer varmen fra ovnen langt bedre end en bageplade, eller en pizzasten. Du kan derfor nemt opnå den utroligt høje temperatur der skal til, og dermed bage en lækker, autentisk pizza.

Hvorfor vælge et pizzastål?

Der er mange gode grunde til at vælge et pizzastål, når du skal bage lækre, hjemmelavede pizzaer. Med et pizzastål kan du hurtigt omdanne din almindelige varmluftsovn, til en vaskeægte pizzaovn, hvor du kan bage rygende varme pizzaer – på bare to minutter. Ønsker du at benytte pizzastålet til andet end pizza, kan du også prøve kræfter af med at bage lækre, friskbagte baguettes, eller andet sprødt og luftigt bagværk.

De fleste, har prøvet at bage en hjemmelavet pizza i en almindelig ovn, og endt op med et halvkedeligt resultat, hvor hverken bunden eller skorpen, bliver som du gerne vil have den. Med et pizzastål er den tid dog forbi, da du kan opnå de samme sprøde resultater, som du kan i en ægte pizzaovn. Et pizzastål bør derfor være fast inventar i ethvert køkken, hvor der bages lækre, hjemmelavede pizzaer.

Hvorfor vælge et pizzastål fremfor en pizzasten?

Der er mange gode grunde til at vælge et pizzastål, fremfor den klassiske pizzasten. Pizzastenen har i mange år været den foretrukne løsning, når det kom til at bage pizzaer i en almindelig ovn. Dog har den klassiske pizzasten mange ulemper i forhold til det massive pizzastål, da stenen ofte knækker, da den ikke tåler de store temperaturudsving.

Pizzastenen er, som oftest, lavet af granit eller kalksten, hvilket har meget nemmere ved at gå i stykker, under de høje temperaturer, som der skal til for at bage en lækker, autentisk pizza. Derfor er pizzastålet at foretrække, da det er langt mere robust og holdbart, samt det holder bedre på varmen, og tåler større temperaturudsving, end den klassiske pizzasten.

Hvordan fungerer et pizzastål?

Et pizzastål fungerer ved, at du placerer stålet i ovnen, og lader det varme op i takt med at ovnen bliver varm. Stålet absorberer varmen langt bedre end de fleste andre materialer, og i takt med at ovnen bliver varm, vil stålet opnå den høje temperatur, som der skal til, for at bage en ægte, autentisk pizza – ligesom hvis den var bagt i en ægte pizzaovn.

Når pizzastålet er blevet varmet godt op, kan du placere din rå pizza på pizzastålet, lukke ovnlågen, og derefter nyde synet af din hjemmelavede pizza blive tilberedt. På bare to-tre minutter er din pizza færdig, og du kan sætte en ny ind. Det varme stål sørger for at du får en lækker, gyldenbrun bund, med en sprød og luftig skorpe – ligesom du kender den fra Italien.

Hvordan rengør jeg mit pizzastål?

Når du skal rengøre dit pizzastål, er det vigtigt, at du ikke sætter det i opvaskemaskinen, da de fleste typer pizzastål ikke tåler maskinvask. Du kan med fordel benytte en skuresvamp og en omgang varmt vand, til at rengøre pizzastålet. Du skal dog være opmærksom på, ikke at komme til at kradse overfladen i stykker, da dette kan fremskynde rustdannelsen i stålet.

Det er vigtigt, at du sørger for at holde dit pizzastål rent og tørt efter rengøring, da selv det mindste fugt, kan fremskynde dannelsen af overfladerust. Du bør derfor heller aldrig lade dit pizzastål stå i blød efter brug. Typisk vil de resterende madrester på pizzastålet være forkullet efter brug, og du kan derfor bruge en tør opvaskebørste, til at børste skidtet væk.

Du bør desuden være opmærksom på, at pizzastålet bliver utroligt varmt. Det anbefales derfor altid, at lade stålet køle ned i takt med at ovnen bliver kold, så du kan rengøre dit pizzastål uden at brænde fingrene. Hæld aldrig vand på et rygende varmt pizzastål, da dette kan gøre at stålet bøjer.

Hvordan vedligeholder jeg mit pizzastål?

For at dit pizzastål kan holde i mange år fremadrettet, er det vigtigt at du husker at vedligeholde det. På den måde kan dit pizzastål holde i rigtigt mange år, og nogle producenter tilbyder endda helt op til 30 års garanti på deres pizzastål. Du bør altid læse den medfølgende brugsanvisning til vedligeholdelse, da metoderne kan være forskellige, alt efter hvilket materiale pizzastålet er lavet i.

Når du skal benytte dit pizzastål for første gang, er det vigtigt at du husker at give det en overfladebehandling. Du bør dog være opmærksom på, at enkelte pizzastål allerede er overfladebehandlet fra producentens side, og derfor ikke behøver en ekstra behandling.

Du kan med fordel give dit pizzastål et fint lag solsikkeolie, og derefter lægge det i ovnen ved 230°C, i 60 minutter. På den måde giver du pizzastålet en overfladebehandling, som gør at stålet kan holde i mange år fremadrettet. Overfladebehandlingen fungerer desuden som en naturlig rustbeskyttelse, som samtidigt sørger for, at pizzaen ikke brænder fast på stålet.

Hvordan bruger jeg et pizzastål?

Når du skal i gang med at bage lækre, hjemmelavede pizzaer med dit nye pizzastål, er der flere ting du kan gøre, for at du får det bedst mulige resultat. Herunder har vi samlet et par gode tips, til hvordan du kommer bedst muligt fra start, så du nemt og hurtigt kan sætte tænderne i lækker, sprød, hjemmelavet pizza.

Sådan bruger du et pizzastål:

  1. Placér pizzastålet øverst i ovnen.
  2. Tænd ovnen på den højest mulige grad.
  3. Lad pizzastålet varme op i takt med at ovnen bliver varm.
  4. Efter 30-50 minutter er pizzastålet varmt nok til at blive brugt.
  5. Placér din rå pizza på pizzastålet.
  6. Hold øje med din pizza, for nu går det stærkt!.
  7. Efter bare to-tre minutter vil din pizza være klar.
  8. Tag forsigtigt pizzaen ud med en pizzaspade

Nu kan du sætte tænderne i en lækker, friskbagt pizza, med en flot gyldenbrun bund, og en sprød, luftig skorpe – som var den taget direkte ud af en ægte italiensk stenovn!

Sørg desuden for at lade dit pizzastål køle af, inden du tager det ud af ovnen, da det bliver meget varmt.

Er dette en pizzaståls test?

Dette er ikke en pizzaståls test, men en købsguide, til dig der leger med tanken om at prøve kræfter af med et pizzastål. Vi har på baggrund af adskillige pizzaståls tests og tilbagemeldinger fra tidligere kunder, fundet frem til de pizzastål, som har klaret sig bedst i test. På den måde har vi fået et godt indblik i hvilke pizzastål der er de bedste, og undersøgt markedet for dig.

For at gøre det nemmere for dig, har vi fundet frem til de fem bedste pizzastål, og fremhævet deres fordele og ulemper. På den måde kan du nemt finde frem til det pizzastål, der passer bedst til dig, og dine specifikke krav og behov. Derudover har vi sørget for, at du kan finde de laveste priser på dit pizzastål, så du ikke behøver at finkæmme markedet selv.